Bericht van Eva Petersma
Beste Caissanen,
door
Mijn naam is Eva Petersma en ik ben de dochter van Errit Petersma. In de jaren '80 en ’90, vanaf mijn 6e tot mijn pubertijd kwam ik altijd met Errit mee naar Caissa en was ik maandelijks aanwezig bij de vele thuiswedstrijden die 'het eerste' van Caissa speelde, waarvan Errit destijds non-playing captain was.

Na de wedstrijd gingen we vaak uit eten met de club ergens in Oost of bij pizzeria Da Vinci op de Rozengracht in de Jordaan. Warme herinneringen draag ik mee aan deze tijd. Ze noemden mij de mascotte van het team. Het moet ook vast wel wat bijzonder zijn geweest, dat jonge meisje dat altijd rondliep tussen al die schakende, toen ook nog rokende, mannen in obscure zaaltjes. Ik hielp wat bij de bar, zette stukken op voor de partijen, haalde glazen op, leegde de asbakken en las stripboeken onder de tafels uitkijkend op al die benen en schoenen.

Toen ik onlangs geïnteresseerd op de website van Caissa keek, op zoek naar goede herinneringen zag ik tot mijn groeiende verbazing dat jaarlijks de Petersma trofee wordt uitgereikt binnen jullie club. Wat een prachtig eerbetoon. Het doet mij deugd dit te lezen en vraag me af sinds wanneer deze trofee bestaat.

Vandaag, 8 april 2021 vier ik in gedachte de 81e geboortedag van mijn vader en dat vond ik een mooi moment om contact met Caissa op te nemen om mijn jeugdherinneringen met jullie te delen.

 1. Dennis Breuker

  Dag Eva, wat mooi dat je hier reageert. Helaas was ik in die tijd nog geen lid van Caïssa, en ik heb jou en Errit nooit mogen meemaken.

  Wat betreft je vraag, er staat kort iets over de trofee op http://www.caissa-amsterdam.nl/archief/de-geschiedenis-van-caissa/.
  En misschien dat er meer staat in een van onze clubbladen, te vinden via http://www.caissa-amsterdam.nl/archief/caissanieuws/.
  Tot slot, een van onze oudgedienden (ik denk hier aan Willem Grünbauer) zal vast meer informatie hebben over Errit en de trofee.

 2. Wim Suyderhoud

  Wim Suyderhoud zei op :

  Wat een mooie herinnering, Eva. De Errit Petersmatrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de Caissaan die dat seizoen in de externe competitie de meeste punten heeft gescoord. De ironie wil dat de trofee in seizoen 2019/2020 voor het eerst in haar bestaan geen winnaar kende omdat de externe competitie werd onderbroken vanwege Covid.

Reactie achterlaten