Alje Hovenga wint periodetitel
De eerste turnus zit erop
door
Met winst in de laatste ronde Alje Hovenga onderstreepte afgelopen dinsdag opnieuw zijn kandidatuur voor het clubkampioenschap. En onder de winnaars van de diverse ratinggroepen van de wintercompetitie bevinden zich twee nieuwkomers.

Alje won in de laatste ronde van de stugge Ed Roering, één van de (relatieve) nieuwkomers die onze interne competitie zo fijn hard maken. Anderen die in dit verband genoemd moeten worden zijn Dennis Brouwer, Ivo Knottnerus en Gunther Ballon. Als Gertjan van der Hoeven, Arno Bezemer, Jasel Lopez en nog een aantal anderen die zich tot nu toe koest hielden, zich bovenin gaan mengen in de strijd, kunnen we nog een spannende tweede turnus tegemoet zien. Op Aljes eerste plaats valt overigens niets af te dingen. Hij was het meest constant en wees een aantal directe concurrenten resoluut terug.
Wat verder opviel aan de wintercompetitie is de grote toename van nieuwe leden in alle categoriën. Het gaat goed met Caissa! Ook de doorstroom vanuit de jeugd is hartverwarmend. Kasper Bleeker houdt ongenadig huis bij de senioren en Jule Cordes en Olivier Zanoli worden met de week beter.
De prijsuitreiking aan de winnaars van de ratinggroepen zal plaatsvinden bij de nieuwjaarsborrel op 9 januari aanstaande. Het zijn:

Rob Witt (tot 2150)
Ivo Knottnerus (tot 2050)
Albert Riemens (tot 1950)
Carlo Assink (tot 1800)
Johan van der Maas (tot 1650)
Omar Othman (tot 1500)

Van harte gefeliciteerd!

 1. Ed Roering

  Ed Roering zei op :

  Ik wil eerst Alje feliciteren met de winst in de eerste cyclus. Als je zoveel partijen wint verdien je het gewoon. Aardige gozer ook. Gisterenavond was het echter spannender dan het leek. Ik speelde voor het eerst met zwart tegen Alje (na 2x winst en een remise met wit, wat zeker 1 punt teveel is). Nadat hij zijn eerste zet had gedaan bedacht ik me opeens dat hij wellicht van alles had voorbereid, hij had immers kunnen uitrekenen dat hij in deze voor hem belangrijke partij tegen mij moest spelen. En na enig denken besloot ik iets anders dan normaal te spelen. Ik koos voor Konings-Indisch, een opening die ik al een aantal jaren niet meer speel. Na 12 zeten theorie bleek dat ik veel vergeten was, maar langzaam kwam weer van alles boven. Met name waarom ik geen vertrouwen meer heb in deze opening. Een ooit verloren partij, waarin mijn spel op de koningsvleugel niets bleek voor te stellen en wit oppermachtig was op de damevleugel kwam weer helemaal naar boven. Met als gevolg dat ik enorme bedenktijden nam om andere plannen te vinden die datzelfde lot konden afwenden. Met als gevolg dat ik na 15 zetten meer dan een uur had gebruikt en Alje 1 minuut! Want we zaten nog in de theorie.. Ik deed toen een mindere zet, omdat ik van de theoretische voortzetting helemaal niets verwachtte. En zowaar ging Alje even nadenken! Hij bleek niet goed te weten hoe een en ander te weerleggen. Het plan dat hij koos bleek niet goed, waardoor ik in de partij bleef. En op zet 21 gaf hij pardoes een stuk weg. Hij had toen nog een uur en ik 7 minuten. De stukwinst zat 2 zetten diep, maar helaas zag ik het pas toen ik thuis de partij nog even naspeelde. Ik denkt dat ik met 7 minuten + increment en een stuk meer nog een eind had kunnen komen, maar in de korte tijd die ik voor mijn zet nam zag ik het dus niet. Daarna kreeg ik geen kans meer en tikte Alje het makkelijk uit. Terecht gewonnen, want zo speel je geen partij (sorry Dennis). De volgende keer toch maar weer bekend terrein opzoeken 🙂

  • Arno Bezemer

   Arno Bezemer zei op :

   je hebt opnieuw de stelling van de week gehaald Ed

 2. Ed Roering

  Ed Roering zei op :

  Ik voel me vereerd 🙂 En de titel is ook wel grappig na de vorige stelling, alleen vrees ik dat het voor de lezers wel lastig wordt. Er zijn namelijk veel slechte zetten die je kan doen en ook nog slechter dan ik deed 🙂
  “Ed mist beste zet” zou wellicht al handiger zijn bij een stelling die je op moet lossen..

Reactie achterlaten