Start Zomerrapidcompetitie
andere opzet dan eerdere jaren
door

Dinsdag 30 mei begint de Zomercompetitie van Caissa weer. Je kunt je hiervoor weer op gebruikelijke wijze – per sms, telefonisch of langslopen – aanmelden tussen 19:00-19:45 uur (iets ruimer).

In de ALV is met meerderheid van stemmen gekozen voor het voorstel om de Zomercompetitie dit seizoen naar ratio in te delen in plaats van willekeurig naar sterkte, waarbij de ratio gelijk is aan het aantal bordpunten gedeeld door het aantal gespeelde speelavonden.

ratio = bordpunten / gespeelde speelavonden

 

De tussenstand zal wekelijks worden opgemaakt, in aflopende volgorde van ratio. Bij gelijke ratio krijgt de speler met de meeste bordpunten een hogere ranking.

De kampioen is degene die na de laatste speelavond de hoogste ratio heeft. Bij gelijke ratio wint degene die de meeste bordpunten heeft behaald.

Om mee te doen voor het kampioenschap moet minimaal aan 50% van de speelavonden deelgenomen worden. De afwezigheid voor het spelen van de Caissa kampioensmatches of de SGA Rapidcompetitie geldt mee als ‘gespeelde speelavond’. Hierdoor ondervinden de deelnemers aan bovenstaande wedstrijden geen nadeel.

De Zomercompetitie start op 30 mei en kent tot en met 11 juli 7 speelavonden. Na 4 weken zomerstop is dan op 15 augustus de 8e en laatste speelavond van de rapidcompetitie.

Het speeltempo is 15 min + 10 sec per zet. Elke avond speelt iedereen in groepen van 4 personen 3 rapidpartijen.

Eventuele vragen kunnen in de reacties hieronder gesteld worden.

 

Reactie achterlaten