Schaakpotcast
door
Vanaf dit weekend brengt Tim Verlaan een mooie serie interviews www.maxeuwe.nl/4830-2/

De Schaakpotcast van Tim Verlaan start met Hans Bohm over de geschiedenis van de schaaksport, de liefde voor het denken, het (non)effect van doping en vaardigheden die je kan trainen. Of je nou wint of verliest, je leert er altijd van (quote Hans)! Tevens worden herinneringen opgehaald aan Max Euwe met wie Hans in de jaren zeventig samenspeelde bij Volmac. De serie interviews is een mooie samenwerking tussen het Max Euwe-Centrum en de Nederlandse Schaakbond. Volgende week met Nick Schilder.

Zie de link naar de podcast

  1. Jaap van Velzen

    Jaap van Velzen zei op :

    Ik protesteer tegen de belachelijke controle actie voor leden van Caïssa aan de deur van onze clubingang..
    Dinsdagavond wilde ik naar binnengaan om te gaan schaken. Een heer ( een nieuw lid) die ik nooit eerder gezien had bij de club hield me staande en vroeg mijn vaccinatie code te laten zien. Ik vertelde hem dat ik 2 x was gevaccineerd en dat ik voorheen al velen malen zonder controle de club heb mogen betreden, dat ik het oudste lid was en dat mijn woord voldoende moest zijn, vooral omdat ik mijn eigen club betrad wat voelt als thuis op eigen terrein. Hij bleef weigeren mij om mijn woord te geloven, wat ik zeer beschamend vond.
    Ondanks zijn verzet ben ik naar binnen gelopen. Tony die naast mij stond was het roerend met mij eens dat hier grenzen van fatsoen worden overtreden.
    Voor het bezoek van “vreemden” of leden van een andere club kan ik dit gedrag billijken alhoewel ik het verre van charmant vind, maar voor leden……?
    En dan nog de bar dicht! Waar slaat dit allemaal op! Daar wordt je pas echt ziek van.

Reactie achterlaten