Caissa 3 op weg naar de titel?
Ambitieuze titel na 1 ronde?
door
Zeker, maar de verwachtingen waren dan ook hooggespannen!

Caissa 3 had het goed voor elkaar zo leek het in de- ietwat optimistische – voorbeschouwing: lekker in de (zwakke) klasse 3B, een flink rating overwicht, het kampioenschap een formaliteit. Maar vlak voor het nieuwe seizoen kwam opeens de opstelling van MSV (de Meppeler Schaakvereniging  wie kent ze niet) door: 1 GM, 1 FM en 2 WIM’s en een gemiddelde rating van 2150!
Het kampioenschap lijkt opeens een stuk verder weg. Dan maar gewoon de eerste wedstrijd winnen! Zaterdag 17 september was het zover: thuis tegen Winterswijk. Het ging nog best een beetje stroef, Evert, Albert, Cees en ikzelf bereikten weinig tegen solide Winterwijks spel: 4 remises. Gunther zorgde er zelfs voor dat we achter kwamen: ik heb van horen zeggen dat hij ge-h-lijnd werd.
Gelukkig werd er ook goed gespeeld: Okan en Rik stonden vanuit de opening goed en wonnen uiteindelijk overtuigend. Tussenstand 4-3 voor ons. Toen was alleen Jos nog bezig: een goede stelling was veranderd in een spannende stelling waarin ook de Winterswijker op winst kon, moest, en ging spelen. Gelukkig was Jos tactisch veel alerter en met het fraaie loperoffer Lg5, kraakte hij de zwarte stelling. Eindstand 5-3. En later op de avond kwam nog beter nieuws: MSV kwam niet verder dan 4-4 tegen Deventer! De strijd om het kampioenschap in 3B zou toch wel eens heel spannend kunnen worden!

Reactie achterlaten