Vanavond schaken zonder besmettingsgevaar?
Instructies Digitale Clubavond
door
Wie vanavond toch wil schaken heeft de optie om thuis met de digitale clubavond mee te doen. We gebruiken daarvoor de website Lichess.org, een erg gebruiksvriendelijk en gratis medium om online te schaken. Als het bevalt kunnen we dit systeem de komende weken perfectioneren.

De partijen zijn (in eerste instantie) vriendschappelijk en worden niet in de stand van de interne competitie meegenomen. Aanmelden kan telefonisch tot 19:45 bij Wim (0614927230) en de paring wordt rond 20:00-20:15 op de website geplaatst.

Hieronder ziet u het stappenplan om uw partij online te starten. Het lijkt veel, maar het is niet moeilijk. Zie het als een kans om iets nieuws te ontdekken.

INSTRUCTIES:

Stap 1: Registreer een account op www.lichess.org. Gebruik uw voor- en achternaam als inlognaam voor gemakkelijke herkenning.

 

Stap 2: Klik in het optiemenu bovenaan op ‘Community’ en bij het uitklapschermpje op ‘Teams’.

 

Stap 3: Typ ‘Caissa Amsterdam’ in de zoekfunctie rechts bovenin en druk op Enter.

 

Stap 4: Klik op ‘Caissa Amsterdam’.

 

Stap 5: Klik op ‘Join Team’/’Word lid’. U bent nu lid van digitaal Caissa.

Zoek uw tegenstander op in de paringlijst die vanaf 20:00 wordt gepubliceerd op de website van Caissa en op Lichess op het forum van het ‘Caissa Amsterdam’ team.

 

  • Als u wit bent volgt u nu stap 6 en 7.
  • Als u zwart bent volgt u stap 8.

 

Stap 6: U hebt wit. Zoek uw tegenstander in de lijst van leden van het ‘Caissa Amsterdam’ team. Houd uw muis op de naam zonder te klikken totdat er een uitklapschermpje verschijnt. In het uitklapschermpje klikt u op de gekruiste zwaardjes om uw tegenstander voor een partij uit te nodigen.

 

Stap 7:  Als witspeler selecteert u bij ‘Time control’ de ‘Real time’ optie om het tempo in te stellen. Gebruik de bovenste groene slider om het aantal minuten in te stellen (het tempo kunt u bij deze pilot onderling afspreken) en de onderste groene slider voor het increment. Om de uitnodiging te versturen klikt u op de witte koning om aan te geven dat u Wit bent.

 

Stap 8: Als uw tegenstander u een uitdaging heeft verstuurd, ziet u een ‘1’ staan bij de gekruiste zwaardjes in het menu rechtsbovenin. Als u daarop klikt kunt u de uitnodiging zien, en op ‘Accepteren’ drukken.

Als er iets fout gaat kunt u bellen naar 0648902114. Dat is het nummer van Sierk.

  1. Jaap van Velzen

    Jaap van Velzen zei op :

    Ik moet helaas afhaken, maar volgende keer doe ik ZEKER mee!
    Groet Jaap

Reactie achterlaten