Slotronde 1e turnus jeugd
door

In een spannende finaleronde werd op meerdere borden gestreden om de plaatsen die recht geven op de kampioenswedstrijden aan het einde van het seizoen: Adrian en Alexander in de A-groep, Maarten in de B-groep en Dani in de C-groep zijn de eerste periodewinnaars!

 

Het was een hectische avond, slecht weer buiten en veel onrust binnen. Volgens sommigen zat het in de lucht en was het ook op de scholen een drukte van belang…………..De sfeer was verder goed en het was spannend ook. 

In de A-groep konden MaxdH, Adrian en Alexander nog winnen. Onze clubkampioen Eli was al uitgeschakeld, maar kon nog wel een spaak in het wiel van Adrian steken want die speelde tegen hem. MaxdH en Alexander speelden tegen elkaar en konden de winst rechtstreeks afdwingen. Zoals bij de kampioenwedstrijden vorig jaar maakten Eli en Adrian er een heel snel potje van en was het dit keer Adrian die won en naar het zich liet aanzien redelijk soepel. Alexander en MaxdH maakten er een lange partij van die redelijk lang gelijk opging, maar uiteindelijk toch door Alexander in zijn voordeel werd beslist. Vooralsnog delen Alexander en Adrian dit periodekampioenschap, aan het einde van het seizoen zal blijken of er nog een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld.

In de B-groep blijft Maarten verbazen en verrassen. Hij speelde tegen Alwin en liet er geen enkele twijfel over bestaan dat hij dat periodekampioenschap graag wilde pakken: zeer geconcentreerd en met de absolute wil te willen winnen. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar zijn tegenstander kwam er ogenschijnlijk niet aan te pas. Nu was Maarten nog afhankelijk van Emiel en omdat die het niet bolwerkte tegen MaxW was het periodekampioenschap voor Maarten een feit. Hij is nog zo jong en hij ontwikkelt zich zo snel…………

In de C-groep blijkt dat de kinderen die al een jaartje meedraaien duidelijk verder zijn dan de nieuwkomers. Dani en Paul speelden tegen elkaar en door een missertje van Paul kon Dani de partij naar zich toetrekken. Hij doet het goed dit nieuwe seizoen en komt duidelijk op stoom. Aidan kon alleen bij een remise goede zaken doen, nu bleef hij ondanks de winst tegen Thomas met lege handen achter.

Resultaten

wit
zwart
uitslag
 Dani  Paul  1-0
 Casper  Ies  1/2
 Aidan  Thomas  1-0
 Jari  Jesse  0-1
 Merijn  Roberto  1-0
 Laila  Thom  0-1
 Adrian  Eli  1-0
 Alexander  MaxdH  1-0
 Tip  Oscar  1-0
 Yassine  David  0-1
 Bram  Cem  1-0
 Emiel  MaxW  0-1
 Alwin  Maarten  0-1
 Sarah    bye

 

 Eindstand A

 1,2  Alexander, Adrian  60
 3,4  MaxdH, David  50

 Eindstand B

 1  Maarten 40
 2  Emiel  35
 3  Sarah  27

 Eindstand C

 1  Dani  48
 2  Aidan  45
 3  Paul  38

 

Reactie achterlaten