Promotietoernooi
door

Afgelopen twee weekenden werd in Amsterdam het individuele kampioenschap voor basisschoolkinderen gehouden en daar waren verschillende Caissianen als speler of als ouder/coach maar druk mee.

In groep 8 was Maarten Hoeneveld winnaar na een hele spannende strijd. Een verlies in de laatste ronde tegen Aron Janssen (een pupil van oud-Caissa coryfee Andre Bach) betekende dat hij gelijk eindigde met twee anderen en het dus van zijn weerstandspunten moest hebben. Die had Maarten echter in overvloed en dus werd hij algemeen kampioen bij de basisschoolscholieren. Tijdens de prijsuitreiking stond hij weer als klein mannetje tussen kinderen die twee koppen groter zijn. "Gelukkig maar dat hij goed kan schaken" zo hoorde ik tijdens de prijsuitreiking een moeder naast mij zeggen, "want als je in groep 8 nog zo klein bent moet je het niet van een fysieke sport hebben". Maar Maarten zit niet in groep 8 maar in groep 5. Zouden we al eerder zo'n jonge kampioen gehad hebben in Amsterdam?

In groep 7 had Caspar Buckens zich gekwalificeerd voor de finale waar hij op een mooie 5e plek eindigde met 4 punten en dan had hij ook nog de pech dat hij in de laatste ronde tegen topfavoriet Tyro Bekedam moest. In groep 6 was er een mooie 2e plek voor Martijn Haan. Hij verloor het onderlinge partij tegen VAS-er en winnaar Raf Amoraal maar overklaste de rest van zijn tegenstanders. Heel goed Martijn. In deze groep was ook de eerste Caissa-vader actief: Dennis Breuker zag zijn zoon Lucas in de middenmoot eindigen, wat helemaal niet slecht is vooral als je weet dat Lucas niet bij een club speelt en ook geen schaakles heeft op school.

Een groep lager in groep 5 zag Alex Varnica zijn zoon Milan overtuigend kampioen worden met 6 uit 7. Heel knap. Groep 3 en 4 werden al een week eerder afgerond. Everett werd met een maximale score kampioen in groep 4 en dat is bijzonder want er zijn meer sterke spelertjes in die leeftijdsklasse. Hij kreeg een enorme beker. Tigran zijn zoon Matteo miste in groep 3 op een haar na een zeker kampioenschap. Hij eindigde als 3e. Daar gaan we de komende jaren zeker nog van horen!

Al met al een geslaagd toernooi. Wel jammer dat er niet wat meer kinderen van Caissa meededen. Dat moet anders. Het volgende grote kampioenschap is het Amsterdamse kampioenschap voor clubteams E in januari. Daar verdedigen wij onze titel. Dan wil ik minimaal twee teams zien.