Nieuwsbrief 148
Zilveren team flikt het weer, SGA C1 in problemen (maar de sfeer is goed)
door
We hebben een wild aantrekkelijke functie in de aanbieding bij de TIC!

Beste clubgenoten, bij deze nieuwsbrief nummer 148                   

Vrijwilliger teamindelingscommissie (TIC)
We hebben een wild aantrekkelijke functie in de aanbieding waarmee je je onsterfelijk populair kunt maken bij vele clubgenoten door ze optimaal te plaatsen in een gezellig team. De voorzitter van de TIC, Rik Salomons, heeft een uitgebreid functieprofiel geformuleerd met prachtige secundaire functievoorwaarden. De klus is afgebakend in de tijd, van mei tot en met augustus, een mooi zomerkarwei. Interesse?

Mooi partijfragment voor de nieuwsbrief
De oplettende lezer (ontwijken kon niet) zal in de vorige nieuwsbrief de afbeelding hebben gezien van de partij van David Laan in de KNSB. Heb je ook een prachtig partijmoment met een beslissende wending? Zend het, mogelijk met een toelichting, naar caissa.amsterdam@gmail.com. Een foto van bv. jpg-type kan in de nieuwsbrief worden verwerkt. Geen garantie voor publicatie, het licht er net aan wat allemaal in de nieuwsbrief staat. Publiceren op de website kan natuurlijk ook.

Interne ronde 11
De strijd aan kop in de B-turnus tussen Gertjan van der Hoeven en Evgeny Shklovskiy is intens, Met 4 ronden te gaan gaat het er nu om elke week aanwezig te zijn en flink te scoren. Gertjan kwam matig uit de opening tegen Martin Bottema. Martin verzuimde in het middenspel een (niet vergiftigde) pion te winnen en werd geconfronteerd met een dominant dame-torenpaar op de d-lijn in het eindspel. Gertjan nam hiermee de leiding over van Evgeny die niet verder kwam dan remise tegen de goed presterende Matvey Alexandrov (5e). In de categorie tot 1300 ELO remiseerde Sander Veter (1250) netjes tegen Paul van Beukering (1566). Sander staat 1e met een TPR van 1499, gevolgd door Deepayan Roy en Tjerk Hoek.

SGA-beker
Het langzamerhand legendarische zilveren team (we bedoelen hier niet iets met zilvergrijze haren die bij sommige teamleden gesignaleerd zijn), bestaande uit Felix Kuijken, Alexander Sleeckx, Wim Suyderhoud en Jan Timmerman), heeft voor het 3e jaar op rij de finale bereikt. Bovenij kreeg 3.5-0.5 aan de broek, alleen Felix wist veilig de remisehaven te bereiken. De andere finalist is nog niet bekend

SGA-competitie
Op 28 maart toog C1 (hoofdklasse) gezamenlijk naar het gezellige Grand Cafë Eighty-Four, dat wordt bestierd door Rena (dochter van wijlen Rob Witt). Je vraagt je af waarom het dan niet Sixty-Four heet, is 84 een zinspeling op 64? Vermoedelijk heeft het iets met een geboortejaar te maken maar laat me graag nader informeren. Na een gezamenlijke teammaaltijd werd het strijdveld tegen het sterke Paard D4 betreden. Het was wat onrustig met geroezemoes van keukengerei en de belichting was niet optimaal, “gelukkig” hadden we daar als spelers in gelijke mate mee te maken. De wedstrijd liep gelijkmatig op met 5 remises. Helaas wist alleen Abe Willemsma, vrij hard, te winnen en was slechts 3.5 ons deel. Daarna werd het nog gezellig, dat wel, er heerst een hechte teamspirit in C1. Dit leidt zelfs tot uitgebreide trips naar de Belgische competitie en het pittoreske Bregenz, Het team had tijdens de eerste ronden aspiraties voor het kampioenschap in de hoofdklasse. Echter na 2 nederlagen met 3.5-4.5 en verlies tegen koploper VAS staan we op een risicovolle 7e plaats terwijl juist C2 op een verdienstelijke 2e plaats staat met slechts 1 punt achterstand. In de laatste ronde, op 20 april, dient C1 thuis te winnen van Amsterdam-West (6e). Supporters zijn welkom, neem je spandoek mee en laat geruisloos merken bij wie je sympathie ligt. De 12e man, of in dit geval de 9e man, is in het verleden vaker van doorslaggevend belang gebleken. Teamleider Paul Schipper denkt nog hard na over de ideale opstelling, alle vertrouwen daarin! En als we degraderen degraderen we natuurlijk samen, zo zijn we wel. C2 speelt 16 april thuis tegen het reeds gedegradeerde Laurierboom-Gambiet 1. Bij eventuele winst is verlies van VAS benodigd om kampioen te worden.  C3 (2A) ondertussen staat ongenaakbaar bovenaan met 10 uit 5, wat een team. Met 2 punten voorsprong en matches tegen nummer 4 en 6 te gaan ligt het kampioenschap duidelijk binnen bereik en zelfs enigszins in de lijn der verwachting.

SGA-rapidcompetitie
Op 21 mei start de SGA rapid-competitie met 3 tot 4 klassen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het gaat over 3 ronden in mei en juni, met de finale op 13 juni bij Amsterdam-West. Caissa huisvest ook 2 ronden. Heb je interesse om mee te doen? De teamleiders zullen naar hun teamleden in april een mail verzenden, ben je niet lid van een team dan kan je een mail zenden naar caissa.amsterdam@gmail.com.

Lid teamindelingscommissie

Vrijwilligers gezocht voor de indelingscommissie!
Elk jaar gaan we bij Caissa aan het eind van competitieseizoen weer aan de slag om een mooie en evenwichtige samenstelling voor de externe Caissateams voor het nieuwe seizoen. We zoeken altijd naar de optimale balans tussen teamsterkte en teamgeest. Wil je hieraan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

  • Je krijgt de verantwoordelijkheid om een aantal SGA- of KNSB teams invulling te geven.
  • Inventariseren van de wensen van de Caissaleden die graag extern willen spelen
  • Samen met andere commissieleden zoeken naar de optimale samenstelling van de teams.

Wat bieden wij?

  • In mei en juni richten we ons vooral op het ophalen van de wensen bij onze leden
  • In juni en juli worden de teams nader ingevuld.
  • In augustus worden de puntjes op de i gezet.
  • We vergaderen meestal zo’n 2x per maand, online of bij iemand thuis.

Wie zoeken wij?

  • Iemand met affiniteit voor de externe competitie.
  • Een regelmatige bezoeker van de interne competitie zodat je een goed beeld hebt van de spelers.
  • Beschikbaar in de genoemde periode, maar uiteraard is vakantie geen probleem.

Interesse? Neem contact op met Rik Salomons (gegevens vind je in de nieuwsbrief die de meeste leden ontvangen) of zend een bericht naar caissa.amsterdam@gmail.com.

Graag tot dinsdag bij de interne;-)

Planning komende tijd
– 12e ronde B-turnus – 9 april
– diverse SGA wedstrijden in april
– 13e ronde B-turnus – 16 april
– KNSB thuiswedstrijd – 20 april
– Prof. van Hulsttoernooi – 30 april

Reactie achterlaten