Michaël Wunnink wint Professor Van Hulsttoernooi 2024
door

In een sterk deelnemersveld won Michaël Wunnink dinsdag het jaarlijkse snelschaaktoernooi, een traditie bij schaakvereniging Caissa sinds 1965. Michaël won het toernooi 2 keer eerder, al was dit al heel wat jaren geleden: in 2013 en 2001.

In de finale rekende Michaël in een match over 2 partijen af met Albert Riemens. Albert speelde zijn beste toernooi bij Caissa ooit en won 10 van zijn 11 partijen in de voorronde en finalegroep. Maar in de finale leek zijn schaakkracht te zijn weggeëbd onder het toeziend oog van het publiek.

In de kleine finale won GM Hans Ree met 1 1/2-1/2 van Evgeny Shklovskiy. Andere deelnemers die verrasten met hun sterke optreden, waren Jule Cordes en Peter van der Vlis. Beiden wonnen in de voorronde hun groep en eindigden hoog in de finalegroep.

Het Professor Van Hulsttoernooi is het traditioneel sterk bezette snelschaaktoernooi van schaakvereniging Caissa. Het is vernoemd naar erelid Johan van Hulst, oorlogsheld, wetenschapper en politicus, die het toernooi zelf vaak meespeelde, en heeft een indrukwekkende lijst van winnaars.

Reactie achterlaten