Jeugd: Vol schaakweekend met prijzen!
door

Vandaag 16 november werden in de nieuwe Verheyhal de finales van het Promotietoernooi gespeeld. Dit toernooi is speciaal bedoeld om het schaken bij de jeugd extra onder de aandacht te brengen. Gisteren 15 november hadden we ook deelnemers bij het Open NK Rapid in Eindhoven.

Het Promotietoernooi is het basischolierenkampioenschap voor Amsterdam en Omstreken. Maar liefst 180 kinderen hadden zich ingeschreven voor de voorrondes die vorige week werden verspeeld. Vandaag waren de finales, alhoewel de finale van de samengestelde groepen 1, 2, 3 en 4 vorige week al werd verspeeld.

Friso, de vader van Maarten Hoeneveld:

“Het promotie toernooi was geslaagd en druk bezocht. Ik geloof dat er wel dertig kinderen ‘tot en met groep 4’ waren ! Maarten had drie groep-2 genootjes van school mee, die hier hun eerste schaaktoernooi ervaring opdeden.
En hij werd, samen met vier anderen, derde. Alle vijf vijf uit zes punten. Tevereden? Nou, hij meende dat hij de winnaar (Dominik, knap zeven uit zeven) goed aankon, na twee kennismakingen op GP’s. Maar ja, dat telt natuurlijk niet. Achteraf was Maarten tevreden met de beker. Zo hoort het natuurlijk.
..”

Voor de een was het rommelig en chaotisch, voor de ander sfeervol en gezellig. Het was druk en niet mogelijk fysiek bij de spelers te zijn, voor sommige ouders een hard gelag. Vandaag hadden we maar liefst 6 spelers in de finales. Merijn had na de 5 uit 5 (!) uit de voorrondes zijn kruit wat verschoten. de anderen deden tot het einde toe volop mee. Alexander won brons in groep 6 en Adrian op weerstandspunten goud! Tip die op de valreep toch nog mee mocht doen viel door zijn verlies in de laatste ronde net buiten de prijzen. Hij verloor van…………MaxdH:

Hallo, ik ben Max en ik ga een verslag schrijven over de finale ronde van het basisscholierenkampioenschap van Amsterdam op zondag 16 november. Eli, Alexander, Adriaan, Tip en ik, deden mee aan de finale van het toernooi. Ik ben zelf 2e geworden door weerstand punten. Dit zijn punten die je krijgt als je van sterke tegenstanders wint. Alexander is 3e geworden en Adriaan 1e. Eli is in groep 8 11e geworden. Het toernooi was heel goed georganiseerd door hele leuke scheidsrechters en tafelleiders. Maar de tegenstanders waren natuurlijk ook heel aardig.

Alleen vond ik zelf de locatie wat minder want alle mensen zaten heel erg op elkaar. En de plek waar we schaakten was ook erg klein. Maar er hing wel een hele goede sfeer. Alleen ze waren er wel afzetters ik moest 1,65 betalen voor een cola en de broodjes waren ook niet goedkoop wel 2,20!!!!!

Mijn mooie beker ga ik nu in mijn bekerkast zetten.”

De foto’s zijn van Wendy Zander, de moeder van Max.


Afgelopen zaterdag deden Alexander en Adrian mee aan het Open NK Rapid voor de Jeugd in Eindhoven. 350 spelers, 9 (!) ronden van 20 min. pppp. Ze speelden in hun leeftijdsgroep goed mee en eindigden resp. op de 8e en 12e plaats. Adrian kwam goed terug na een matige start. Alexander kwam tegen de echte kanjers, jeugdrating 1300+ nog te kort, maar daaronder hoeft hij niemand te vrezen. Adrian tpr 1040, Alexander tpr 1160. Jongens, goed gedaan!!!

Reactie achterlaten