Jeugd, Grand Prix 21/09/08, Foto’s
door

Het eerste jeugdschaaktoernooi in de Grand Prix-reeks van dit seizoen werd afgelopen zondag gehouden bij Zukertort Amstelveen en dat werd voor de jonge Caissa-schakers een groot succes. Van de 6 spelers vielen er maar liefst 4 in de prijzen waarvan Alexander en Maarten de hoofdprijs pakten!

Naar verluid waren Alexander, Adrian, Eli, MaxdH, Alwin en Maarten aanwezig.

De eerste 4 vormen tevens ons 1e jeugdteam en waren gezamenlijk in groep 3 ingedeeld. Dan is het prachtig als ze in deze achtkamp als 1, 2, 3 en 4 eindigen na een lange en verwoede onderlinge strijd. Edwin Flick, de vader van Alexander:

“Al met al een geslaagde middag. Alex leidde de hele middag maar bij het ingaan van de slot ronde was zijn voorsprong slechts een ½ punt tov de 3 anderen, erg spannend dus waarin de laatste ronde alles bepaald. Alex’s laatste wedstrijd was tegen Max en bij verlies zou hij mogelijk teruggezet worden naar de 4e plaats. Aan het einde van het middenspel / begin eindspel stond Alexander m.i. op verlies. Hij had 2 pionnen achterstand en de aanval vond plaats op zijn helft. Echter toen gebeurde wat wel vaker bij hem gebeurd, hij ging er even goed voor zitten, kreeg een door inspanning rood hoofd, en wist met een paar goede zetten (en waarschijnlijk een niet helemaal oplettende Max na 7 ronden) de partij alsonog naar zijn hand te zetten. Het was wel een thriller vond ik, want er was volgens mij een reeel uitzicht op mat voor Max, maar Alex wist dat uitstekend te verdedigen en in de tussentijd met een paar goede zetten zijn matige positie in een voorsprong om te zetten.”

Jammer Max, vorige keer een beker, volgende keer weer! Ook Alwin viel niet in de prijzen, maar heeft hopelijk een mooie schaakmiddag beleefd. En dan Maarten: ingedeeld in de 8e groep en veruit de jongste. En wat doet hij? Gewoon winnen! Friso Hoeneveld: de vader van Maarten:

“En, op tafel acht, onze kleine man: verassend goud. Hij was er erg mee in zijn nopjes. Hij begon lekker, eerste 4 partijen gewonnen, 5 verlies, 6 gewonnen, 7 verloren. Zijn tegenstanders moesten even wennen. Na de eerste partijen hoorde ik paar keer miniconveraties zoals ‘Heb jij al tegen die kleine gespeeld? Hij is vet goed man!”

Al met al een prachtig begin van het nieuwe seizoen!

Reactie achterlaten