Jeugd: Caissa C1 speelt zich vrij
door

Na de 4-0 tegen Weesp werd het nu 4-0 bij Zukertort C3 en daarmee heeft C1 zich definitief gehandhaafd.

Bericht van Edwin Flick:

“Zoals je al begreep werd de wedstrijd tegen Zukertort een groot succes voor Caissa. 4-0 !

De jongens zijn duidelijk goed in vorm. Wat mij opviel is dat ze rustig aan de wedstrijd begonnen, goed geconcentreerd waren en ook uitgebreid de tijd namen. In de auto terug werden ook nog allerlei stellingen en varianten doorgenomen die in de partijen waren voorgekomen. In deze vorm is dit absoluut een serieus en goed geolied team.

Adrian en Alexander speelde op resp bord 2 en 1 solide partijen. Adrian kwam heel snel al materiaal voor te staan en hij speelde dat voordeel gewoon rustig en weloverdacht uit. Zijn tegenstander gaf op. Bij Alexander ging het wat langer gelijk op, maar de druk kwam overduidelijk van Alexander en op een gegeven moment was de situatie redelijk hopeloos voor z’n tegenstander: materiaal voorsprong en dreigende promotie voor Alexander. Ook zijn tegenstander gaf op.

Eli aan bord 3 startte slecht. Hij kwam flink achter te staan en lange tijd dacht ik dat hij er geweest was. Maar Eli trok zichzelf omhoog uit het dal, was super geconcentreerd en heel geleidelijk wist hij zijn achterstand weer in te halen en de partij alsnog naar zich toe te trekken. Een behoorlijke thriller waarbij het eindspel uitdraaide op de vraag wie ondanks wederzijdse dame-aanvallen op koningen toch nog het eerst kon promoveren. Dit was de langste partij en ik vond het echt een prestatie dat Eli na z’n slechte start uiteindelijk toch nog won.

De partij van Max aan bord 4 ging lange tijd gelijk op. Max overlegde keurig met mij of we remise zouden moeten aanbieden aangezien Alexander en Adrian al op winst stonden. In het eindspel verbaasde Max mij door zeer scherp spel, waarbij zijn tegenstander er gewoonweg niet meer aan te pas kwam. Het leek wel of Max het hele arsenaal uit de stappenmethode in één keer opentrok: penningen, dubbele aanvallen, aftrekschaak. Uiteindelijk gaf ook zijn tegenstander op.

Goed gedaan heren, met als bijkomend voordeel dat niemand hoefde terug te joggen naar Caissa!”

 ……………….de heren was gesommeerd gympen mee te nemen om in geval van verlies de thuisreis lopend te aanvaarden. Vandaar……….

 

 

Reactie achterlaten