In memoriam Aad Roemersma
1945-2021
door
Misschien zullen sommigen niet weten over wie ik het heb, maar mei j.l. is Aad Roemersma, geboren in 1945, overleden.

Hij was een zeer gewaardeerd teamlid van Caissa 4 en een tamelijk sterke schaker. Intern speelde hij zelden of nooit mee,  waar hij geen reden voor opgaf. Wel was hij een trouwe deelnemer aan het veteranenkampioenschap van Amsterdam. Ondergetekende maakte als lid van MEMO zijn onvergetelijke bruiloft mee in de toenmalige speelzaal in de Obrechtkerk in Amsterdam Zuid. Dat was eind jaren zeventig. Later is dat huwelijk helaas op de klippen gelopen en werd hij vrij eenzaam. Hij trok zich terug uit het schaakleven maar begin 2000 verscheen hij ineens bij onze club ( inmiddels Euwe genaamd ) en werd weer lid. Sindsdien is hij bij ons extern blijven spelen ook na het opgaan van schaakclub Euwe in Caissa. Volgens zijn buren maakte kanker een einde aan zijn leven.

 

Rob Bödicker , teamleider van Caissa 4 van het vorig seizoen.

  • Wim Suyderhoud

   Wim Suyderhoud zei op :

   Mooi saluut. Inderdaad een hele affaire, met zelfs een enginerace aan het eind. Maar hoe gedateerd! De engines die de race wonnen, hebben affaires als deze voorgoed onmogelijk gemaakt.

 1. René Pijlman

  René Pijlman zei op :

  Dat is treurig nieuws. Een van de laatste keren dat ik Aad sprak had hij het nog over een gelijkvloerse woning zoeken voor zijn oude dag. Die nare ziekte heeft zijn plannen verstierd.

Reactie achterlaten