Hevige strijd in de duo-simultaan
Rik Salomons verslaat de clubkampioenen

Afgelopen dinsdag 14 mei vond de jaarlijkse duo-simultaan plaats, waarbij eenieder het kon opnemen tegen de kampioenen van de interne turnus Robert Kikkert en Evgeny Shklovskiy. Met een opkomst van 20 leden was de zaal goed gevuld en konden de simultaangevers hun borst nat maken.

Omdat Robert en Evgeny om de beurt een zet moesten doen op elk bord, bleek het soms nog best lastig om elkaars tactiek voort te zetten. Dit leidde tot interessante stellingen en een lange slijtageslag. Vlak voor 22:00 viel het eerste resultaat te noteren. Rik Salomons had al gewonnen! Dit bleek echter geen voorbode voor de overige partijen. Robert en Evgeny herstelden zich, dachten wat langer na en uiteindelijk was Rik de enige die wist te winnen. Verder waren er nog knappe remises van Cees van den Berg, Ernst van Ekeren, Boudewijn van Beckhoven, Matvey Alexandrov, Wim Suyderhoud en Peter van de Werf.

Iets na 00:00 waren de rookwolken opgetrokken en konden de schakers even afkoelen met een koud biertje van Driss. Al met al een geslaagde avond!

Volgende week begint de interne rapidcompetitie. Aanmelden vindt plaats op gebruikelijke wijze. Tot dan!

Reactie achterlaten