1. Aleks Varnica

  Aleks Varnica zei op :

  Ondanks het slechte nieuws over zijn fysieke gesteldheid is het geweldig om weer iets te horen van ons trouwste lid. Psychisch gaat het, zo te horen, nog uitstekend.

 2. Dennis Breuker

  Prachtig om weer wat van ons illustere lid te horen. Jammer dat het niet meer in persoon op de club kan. Laten we hem maar eens gaan opzoeken, dat zal hij zeker waarderen!

  Voor mensen die het niet goed kunnen afluisteren hieronder de tekst:

  Beste Caïssa-vrinden,
  Vanuit mijn herfstresidentie -namelijk De Buitenhof in Amstelveen- waar ik bijvend verpleegd wordt wil ik jullie allen groeten met de mededeling dat Caïsa nooit uit mijn gedachten weggewist kan worden. De overgang van mijn huis naar dit buitenverblijf is enorm plotseling gegaan. Ineens ontvielen mij de krachten. Ik kon niets, niets meer. Vandaar dat ik mij via deze weg tot jullie wend met de mededeling dat ik alles wat in Caïssa gebeurt via het clublad met grote regelmaat en met grote trouw zal volgen. Ik wens jullie heel, heel veel succes, veel mooie schaakpartijen, en, wie weet, is er nog wel eens onderling contact mogelijk. Het gaat met mij fysiek, zoals u begrijpen zult, helemaal niet best, maar nochtans ben en blijf ik vol goede moed in de hoop dat ik ook dit weer zal overleven, ondanks het feit dat ik 104 jaar jong ben. Heel hartelijk gegroet, en wie weet tot ziens.

  • Willem Grünbauer

   Ja. En toen hij zijn eigen toespraak terugluisterende, verbeterde hij zichzelf onmiddellijk: “het moet niet Amstelveen, maar Amsterdam zijn”. Zo scherp was, ja is, die nog wel,nog steeds.

Reactie achterlaten