Fotoboek Max Euwe
door
Wim Suyderhoud en Angelo Spiler hebben een prachtig fotooek over het leven en werk van Max Euwe samen gesteld

Wim Suijderhoud en Angelo Spiler hebben voor het Max Euwe Centrum (MEC)  een Engelstalig fotoboekje over Euwe gemaakt. Wim zorgde voor de vertaling van de teksten, Angelo deed de opmaak. In het fraaie boekje wordt chronologisch het leven van Euwe gevolgd. De jonge Max, de schaker, het wereldkampioenschap, de oorlogsjaren, het familieleven, de jaren als professor en zijn jaren als FIDE-president. De twaalf hoofdstukken beginnen met een kort verhaal over de betreffende periode, gevolgd door een fotoselectie.

Het boekje (20 x 20 cm) is 72 pagina’s dik en er staan meer dan 80 foto’s in. Het is op het MEC voor € 10,00 te koop. Bij verzending komen er portokosten bij. Bij bestelling van vijf boekjes tegelijk (leuk als cadeautje of als prijsje op de schaakclub) rekenen we € 45,00. Bestellen kan per mail: euwemec@xs4all.nl

 

 

 1. Lodewijk van Pol

  Lodewijk van Pol zei op :

  Prachtig, mooi werk zeg, ga ik bestellen!

  Ik geniet trouwens ook zo enorm van de het ‘live’ verslag van de match Euwe -Aljechin, met Paul van der Sterren. Mooie documentaire en beeldend commentaar.

 2. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Dank voor je positieve reactie Lodewijk! Vanuit het Max Euwe-Centrum doen we ons best om in deze tijd de schakers digitaal te bereiken. Hopelijk kunnen we ergens volgend jaar weer fysieke activiteiten organiseren zoals een boekenmarkt of het Pleinfestival.

 3. Sierk Kanis

  Sierk Kanis zei op :

  O dat boekje wil ik hebben! Is het een idee om er een aantal bij Caissa te leggen voor verkoop?

 4. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Dank voor je belangstelling Sierk!
  – Je kan een mail sturen naar euwemec@xs4all.nl en vragen om het boekje op te sturen naar je huisadres. Je kunt het bedrag van het boekje en verzendkosten (12.50 ca). op de bankrekening NL91INGB0005401670
  – Je kan het boekje kopen in het Max Euwe-Centrum dat afgelopen donderdag weer open is gegaan. Zou wel even van te voren bellen, 020-6257017. Dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag en de 1e zaterdag van de maand is het Centrum geopend van 12-16h. Dit alles met inachtneming van de geldende Covid-regels.
  Hopelijk kom je er zo uit.

Reactie achterlaten