Eerste Amsterdam Chess Open was een groot succes
Drie Caïssanen in de prijzen
door
Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Amsterdam Chess Open plaats. Dit nieuwe weekendtoernooi is met 250 deelnemers meteen één van de grootste toernooien van het land. Namens Caïssa zitten Jan Timmerman (voorzitter) en Martin Blom (penningmeester) in de organisatie. 23 Caïssanen deden mee en drie van hen vielen ook in de prijzen.

Caïssa was hofleverancier bij de eerste editie van het Amsterdam Chess Open. Liefst 23 schakers van onze club deden mee. In alfabetische volgorde: Ruben Actor, Matvey Alexandrov, Arno Bezemer, Frans de Vreeze, Olaf Ephraim, Tjerk Hoek, Alje Hovenga, Paul Hummel, Felix Kuijken, Tony Lith, René Pijlman, Alexander Polak, Nick Simpkins, Alexander Sleeckx, Hugo Sommer, Kees Sterrenburg, Rogier van Arkel, Boudewijn van Beckhoven, Cees van den Berg, Sebastiaan van Zomeren, Aleks Varnica, Florian Willemsen en Michael Wunnink. Van deze groep eindigden drie in de prijzen.

In groep A werd Rick Lahaye kampioen en eindigden zeven schakers op de gedeelde tweede plek met 4½ uit 6. Eén van hen was Rogier van Arkel.

Rogier van Arkel (Foto: Martin Blom, Amsterdam Chess Open)

In Groep B eindigde Kees Sterrenburg op een gedeelde vierde plek met eveneens 4½ uit 6. De geldprijs heeft hij geschonken aan het bestuur van de Stichting Amsterdam Chess Open: “Mocht ik een prijsje hebben dan is dat voor jullie. Om wat te drinken.” Heel erg bedankt Kees, dat wordt gewaardeerd!

Kees Sterrenburg (Foto Martin Blom, Amsterdam Chess Open)

In Groep C werd Matvey Alexandrov gedeeld 8e met 4 punten. Hij won daarmee een voucher van Schaakopening Essenties.

Matvey Alexandrov (Foto: Martin Blom, Amsterdam Chess Open)

De volledige uitslagen en eindstanden zijn te vinden op Tornelo.

Tijdens het toernooi schreef ik ook verslagjes voor schaaksite.nl:

  1. Avatar

    Matvey Alexandrov zei op :

    Thanks for this article, Martin!

    About my performance, I have controversial feelings … I had excellent position in the last round (by Black), but hurried up and finally managed to lose in the equal endgame.

    The event itself was wonderful!

Reactie achterlaten