Een kijkje in mijn brein
Kanis - Van der Weide, interne 05/10/2020
door
Op aanraden van Wim deel ik met jullie de partij van vorige dinsdag tussen Piet en mij. Het was een interessante partij waarbij ik een kwaliteit offerde op zet 8 (!) en de rest van de partij met een paard tegen toren speelde. Het commentaar is mijn denkproces en beleving tijdens de partij, in plaats van een objectieve beredenering na de partij. Zoals Wim zei "iedereen weet wel zo'n beetje wat de gouden regels van schaakstrategie zijn, maar hoe pas je ze toe? That's The Question." Dus wellicht is het interessant. Misschien leerzaam. Misschien tenenkrommend. Oordeel zelf maar.

Sierk Kanis  Sierk Kanis (0) - Piet van der Weide  Piet van der Weide (0), 2020.10.06

 1. Michael Wunnink

  Michael Wunnink zei op :

  Meeslepend verhaal en erg leuk om te lezen! Vooral de zelfreflectie “Ik denk dat ik vroeger mijn stukken op zijn zwakke pionnen zou hebben gericht, maar nu richt ik ze juist op de zwakke velden er omheen.” is erg leerzaam. Lof voor zowel het strategische concept van het op de zwakke velden rond een pion spelen in plaats van op de zwakke pion an sich spelen als voor het vermogen tot zelfkennis en de upgrade van Kanis 1.0 en Kanis 2.0 die achter deze observatie schuilgaan. Zoals Cruijff gezegd had kunnen hebben: “als je een zwakke pion ophaalt, is ie niet meer zwak, das logisch”
  Ga zo door, Kanis 3.0 wordt helemaal een beest!

 2. Paul van der Sterren

  Paul van der Sterren zei op :

  Leuk idee, Sierk!
  Bekijk de partij ook eens een half uurtje of zo vanachter de zwarte stukken en ontdek hoe verschrikkelijk machteloos je je daar na een tijdje gaat voelen.

Reactie achterlaten