Eelke deelt eerste tik uit in kampioensmatch
Stand 1½-½ voor Eelke
door
Partij 1: Michaël - Eelke remise Partij 2: Eelke - Michaël 1-0 Morgen (donderdag) de ontknoping met wederom live-commentaar. Ditmaal door IM Jasel Lopez en Paul Hummel. Met medewerking van GM Dimitri Reinderman en GM Paul van der Sterren !

Gisteren speelden Michaël en Eelke de eerste 2 partijen van hun match om het clubkampioenschap. De uitzending via het twitch-kanaal van Paul Hummel trok maar liefst 50 kijkers.

Na een welkomstwoord van voorzitter Peter van der Vlis, die de heren opriep om er mooie partijen van te maken, en de loting om de kleur was het dan eindelijk zover.

Onder toezicht oog van de commentatoren Gertjan van der Hoeven en Hans Ree maakte de heren er in beide partijen een mooie strijd van. Met onderstaande samenvatting doe ik beide partijen te kort, want er gebeurde veel.

In de eerste partij trok Michaël fel ten aanval, miste ergens een hele en ergens een halve winst waarna Eelke met remise ontsnapte.

Ook in de 2e partij leek Michaël goede winstkansen te hebben totdat Eelke met iets meer dan 1 minuut op de klok onder druk iets fraais verzon: 42. b5-b6 !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De pointe is fraai. Op  42..Lxb6 volgt 43.Pe5+ en wit wint de zwarte loper met een paard vork, zowel na 43..Kxf6 44.Pd7+, als na 43..Ke8  44.f7+ Ke7 45.f8D Kxf8 46.Pd7+

Het eindspel won Eelke eenvoudig. De hele uitzending is nog een paar dagen terug te kijken op: http://www.twitch.tv/videos/659208303

Na 1.33u: Start uitzending met praatje en loting door Peter van der Vlis

Na 1.45u: Start partij 1

Na 2.41u: Start partij 2

Na 3.29u: Interview met beide spelers na afloop

Morgen (donderdag) opnieuw een uitzending met de ontknoping van de match. Commentaar dit keer van Paul Hummel & IM Jasel Lopez. Ook GM Dimitri Reinderman en GM Paul van der Sterren komen langs.

En om met Michaël af te sluiten: “Het laatste woord over deze match is nog niet gesproken.”

Alles te bekijken vanaf 19:45u op http://www.twitch.tv/chessguy

 

 

Reactie achterlaten