Jeugd: Caissa C1 wint eerste wedstrijd
door

De wedstrijd begon teleurstellend maar werd toch nog spannend.

Team: Caissa C1. Tegenstander: Tal/DCG C1. Datum 07/11/08. Plaats van handeling: Lydiahuis. Klasse: C2-II

De vaste opstelling van het team bestaat uit Alexander Flick, Adrian Sluis, Max de Heer en Eli Menco. Adrian verblijft in Mexico en ik kreeg nog een mail van hem waarin hij me vroeg of ik een com. had en of ik die alsjeblieft mee naar de club wilde nemen en een systeem op internet wist waardoor hij zo tegen zijn tegenstander zou kunnen spelen. Dat lukte niet meer en bleek ook niet te mogen (computerondersteuning, etc., enfin, u weet wel), dus werd Tip Ketelaar als invaller bereid gevonden mee te doen.

De tegenstander was verlaat en kwam met slechts 2 spelers opdagen. Jammer voor onze jongens die zich terdege in het noteren hadden voorbereid en na alle filosofie over de opstelling nu niet aan bod kwamen.

De oorspronkelijke opstelling bleef gehandhaafd: Op het eerste bord ging Eli Menco al snel ten onder tegen Hing Ting Lai, een uitstekende jeugdspeler. Misschien had de juiste concentratie Eli goed in de wedstrijd kunnen brengen. Nu was het aan Alexander, remise zou genoeg zijn.

Het werd een partij met wisselende kansen. Alexander knoeide wat in de opening en gaf zo 2 pionnen weg. We kennen het, het overkomt hem wel vaker. Vervolgens ontstond een scherpe strijd met verrassende wendingen. Goed niveau! Uiteindelijk leek Alexander door een aantal pionnen overlopen te gaan worden, maar kwam in het eindspel toch nog zijn grote kracht naar boven. Door een mooie manoeuvre dwong hij zijn tegenstander zijn loper te geven en als hij met zijn toren eerst de b- en daarna de h-pion had opgehaald, ja dan had hij met goed afrondend spel de zege kunnen bijschrijven.

Dus remise voor Alexander, maar winst voor het team: 21/2 – 11/2. Goedkoop verkregen, maar in deze sterke klasse een mooie opsteker. Ik las dat VAS C4 en C5 die in dezelfde klasse uitkomen finaleaspiraties hebben, dus is het aan onze jongens dat te logenstraffen. De eerste stap is gezet, VAS C4 en C5 speelden gelijk, dus staat Caissa C1 bovenaan.

Alexander werd onlangs 9 en eindigde bij het NK al 2x rond de 10e plaats. Om u inzicht te geven in zijn spel is de partij tegen Aaron bijgevoegd. U kunt hem naspelen.

Avatar  Alexander Flick (0) - staging  Vorenhout, Aaron (0), 2008.10.07

Reactie achterlaten