C6 promoveert
door
Met een 41/2-31/2 overwinning op Tal/DCG 2 is 'de onvermijdelijke' promotie veilig gesteld. Vanavond zal bij Zukertort 4-VAS 3 worden uitgemaakt wie ook promoveert. Afhankelijk van de uitslag wordt VAS 3 of (!) Caissa 6 kampioen.

De wedstrijd tegen het treurige, op 0 punten staande, Tal/DCG 2 werd verzwakt ingegaan. Naarmate de niet te vermijden promotie dichterbij komt, vermindert bij sommigen de animo. Dus moest er geronseld worden en dat ging dermate moeizaam dat zelfs ondergetekende (SGA-man) werd ingeschakeld. Mail- en belakties leidden niet tot resultaat, totdat hij op zijn eigen niveau beland  maar besloot zichzelf in de strijd te werpen.De wedstrijd begon veelbelovend. De sportieve Blanchard won in no time van oude bekende Dekker. Daarna gebeurde lang niets, alhoewel een en ander zich gunstig aftekende, 6-2 leek mogelijk. Op het eind gebeurde natuurlijk weer alles tegelijk: Koens kwam er niet doorheen, remise, evenals Venema. Bij suksescoach (!) Tigelaar raakte in de aanval een stuk zoek, hij verloor. Roemersma ging in een prachtige stelling totaal onwetend door zijn vlag en Ordodi kwam niet verder dan remise. Terlouw won in een goede partij en ondergetekende smaakte het genoegen, als scheidend SGA-man en de ‘onvermijdelijke’ promotieperikelen van dit team in de voorbije jaren nadrukkelijk kennende. de bal heerlijk in het open doel te rossen. 41/2-31/2, een benauwde overwinning. Promotie is een feit.

 1. Rene Pijlman

  Rene Pijlman zei op :

  Goed gedaan heren (en dame), gefeliciteerd!

  Voor Aad gaan we een klokbewustzijnstraining zoeken.

  Het is nog even afwachten of C5 morgen degradatie weet te vermijden, dan weten we of Caissa volgend seizoen 6 teams in de KNSB heeft.

 2. Avatar

  huib zei op :

  Ook anderszins gloort voor KNSB-weigeraars nog hoop.
  Door de versterkte promotie vanuit de Promotieklasse (2 teams) naar de KNSB is het aannemelijk dat vanuit de 1e klasse ook versterkte promotie richting Promotieklasse plaats vindt. Daarvoor is C7 een belangrijke gegadigde.
  …..dan beginnen we volgend jaar weer gewoon opnieuw;)

 3. admindennisb

  admindennisb zei op :

  Olé, olé olé olé. We are the champions, we are the champions. Oh nee… Maar wel promotie. Gefeliciteerd, team. En met name Sander!

 4. Rene Pijlman

  Rene Pijlman zei op :

  VAS 3 heeft met 4,5-3,5 gewonnen van Zukertort 4. VAS 3 is met 12 matchpunten dus kampioen van de promotieklasse SGA (gefeliciteerd!). Caissa 6 eindigt met 11 matchpunten als 2e en promoveert ook naar de 3e klasse KNSB, wegens de extra promotie dit seizoen.

 5. Avatar

  huib zei op :

  In Amstelveen heb ik de apotheose van de Promotieklasse van nabij meegemaakt en ik moest nog terugdenken aan het feest dat we vorig seizoen ter ondersteuning van de match tussen C6 en Laurierboom1 hebben aangericht.
  Gisteravond bleef het lang spannend. Dat VAS 3 de tweede promovendus zou worden werd snel duidelijk, maar dat ze daadwerkelijk het kampioenschap zouden binnenhalen bleef lang ongewis.
  Uiteindelijk lukte dat en ze waren dan ook het gedreven jonge team met de absolute wil en de overtuiging dat het hun toekwam.
  Sander, teamleider van het 6e, noemde ze de terechte kampioen en ik kan dat na gisteravond alleen maar beamen.

 6. Tigran

  Tigran zei op :

  Hulde, hulde!

  Ik wist wel dat WIJ het konden! Ik heb uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend, zij het van afstand, gevolgd.

  Met dit Superteam is directe doorpromotie naar de 2e klasse goed mogelijk! Extra jammer dus, dat er 8 anderen achter de borden plaats zullen nemen in de landelijke.

  Het voordeel is wel, dat het Sukkelige Zesde een Nu Al Zekere Degradatie tegemoet gaat – hetgeen de Nu Al Onvermijdelijke Promotie van het Zalige Zevende extra belangrijk zal maken.

  Het Zevende is het schakelpunt en de kern van Caïssa. Ik heb nooit anders gezegd.

  Tigran

 7. Avatar

  Jeanne Potters zei op :

  Het Parool heeft de schaakrubriek op zaterdag verwijderd. Heb ze gemaild : “kan de schaakrubriek niet vinden. Voor niets een parool gekocht.”

  Kreeg antwoord van : b.vanbeukering@parool.nl dat ze de rubriek maar verwijderd hebben, omdat volgens hen niemand die leest.

  Mijn voorstel is: stuur allemaal een mailtje naar het Parool om te klagen dat de schaakrubriek verdwenen is.

  Het schaken is al zo onderbedeeld in de media.

  Jeanne Potters

Reactie achterlaten