Apotheose Competitie/Beker SGA
door

De SGA-competitie gaat de laatste fase in en waar sommige teams ontspannen hun laatste partijen kunnen spelen, staat voor andere teams nog heel wat op het spel. Ook het SGA-Bekerteam is nog in de race.

Ons Vlaggenschip in de SGA, Caissa 6, kan promotie naar de KNSB haast niet meer ontlopen en dat roept weer de nodige emoties op…., voor sommige individuele spelers is de 1e klasse SGA geen lonkend perspektief…. Het team herbergt spelers die in de hoogste KNSB-teams niet zouden misstaan, maar die om uiteenlopende redenen niet in de KNSB willen en kunnen spelen. 2 teams promoveren, C6 staat ongedeeld 2e en speelt 18 april bij het nog puntloze Tal/DCG 2.

Caissa 7 zou alle problemen en bezwaren in 1 klap teniet kunnen doen door 2 april thuis te winnen van het eveneens nog zonder puntverlies zijnde De Wachter 1 en zo haar favorietenstatus kunnen verzilveren. Promotie van C7 naar de Promotieklasse zou voor alles en iedereen een zegen zijn. Zo ver is het nog niet, ze zal boven zichzelf moeten uitstijgen in deze cruciale wedstrijd: alleen al om de TPR in overeenstemming te brengen met de gemiddelde teamrating…. In dezelfde klasse 1A vecht C9 voor behoud. De laatste 2 wedstrijden moeten gewonnen worden! Handhaving zou voor dit hoger ingeschaalde team een uitstekende prestatie zijn.

C8 in klasse 1B draait een prima seizoen, is vrij van zorgen en kan het seizoen ontspannen uitspelen.

Hetzelfde geldt voor C10 in 2A, in 2D daarentegen is C11 vrijwel kansloos in haar strijd voor behoud. Dit hoger ingeschaalde team was al de ratingzwakste en heeft tot dusver niet boven zichzelf uit kunnen stijgen. Het team staat nog op 0 punten, we wensen C11 natuurlijk alle strijd en kracht toe om daar vanaf te komen!

In de 3e klasse zijn er geen kampioenskandidaten. C13 en C12 draaien goed mee, waarbij C12 door allerlei perikelen en talloze invallers nu al de complimenten krijgt voor het telkens weer op de been krijgen van een volledig team. Daar mogen andere clubs wel eens een voorbeeld aan nemen. Ook C14 had veel personele problemen, hier lukte het ook telkens weer. Klasse! Voor C14 rest nog de hoop en de verwachting van die 0 matchpunten af te komen.

Tot slot ons SGA- Bekerteam. De halve finale is bereikt ten koste van Isolani, 3 april wordt bij De Raadsheer uitgemaakt wie de finale mag gaan spelen. Sukses!

 1. Avatar

  huib zei op :

  …in de kwartfinale won het Bekerteam in een ware krachtmeting van Almere na daarvoor Chaturanga te hebben verslagen. Vergeet u Isolani maar….

 2. admindennisb

  admindennisb zei op :

  Leuk, Huib, dit stuk. Heel goed. Doordat er helaas weinig teamverslagen op de site staan volg ik het allemaal toch minder. Maar door jouw verslag ben ik weer helemaal op de hoogte! Tnx!

 3. Tigran

  Tigran zei op :

  Ja Dennis, waar zijn de tijden dat de topprestaties in apodictische termen werden verdicht en herdacht op deze Webstek?

  Alle cultuur is eruit, het gaat alleen nog maar om de prestaties onder de huidige technische staf.

  Waar moet dat heen.

  In elk geval, ik ga vol voor de bekertriomf en voor de promotievermijding!

  Uw toegewijden dienaar,

  T. Spaan

Reactie achterlaten