Nieuwsbrief 63
21 juni jubileumviering
door

Beste clubgenoten,

In 2021 bestond Caissa Amsterdam 70 jaar. Vanwege Covid is de viering van het jubileum uitgesteld. Op dinsdag 21 juni, de start van de zomer, gaat dit plaatsvinden. Noteer deze datum alvast in je agenda! We werken nog inhoudelijk aan het programma, reken op enkele lezingen, wat muzikale omlijsting en voor wie wenst kan er natuurlijk ook geschaakt worden. Het jubileum was een van de onderwerpen die afgelopen donderdag bij de bestuursvergadering aan bod kwam. Het aan boord krijgen van voldoende vrijwilligers om de club draaiende te houden op diverse fronten blijft een grote uitdaging. Onder 140 senioren zijn er circa 50 die vrijwilligerswerk verrichten, 90 niet. Als er 5 tot 10 leden zich willen inzetten kan dat de hoogste nood ledigen. Vooral bij de jeugd is de nood hoog. In het afgelopen jaar zijn 3 jeugdtrainers minder beschikbaar gekomen. Er worden nu circa 50 tot 60 kinderen getraind, er is een grote wachtlijst, er zouden er wel 100 kunnen zijn, mits we voldoende trainers hebben. Het eerste belang is dat we de huidige jeugd voldoende aanbod kunnen leveren. Ook als je 1 keer per 2 of 3 weken kan, is dat prima. Ga gerust in gesprek met Debby NIeberg of een van de andere bestuursleden als je wilt helpen, je bent van harte welkom!
Mooi te vermelden is dat recent een Ukrainse jongen in de jeugdtraining is opgenomen. Belangstellende schakers uit Ukraine kunnen zo meedoen met de interne competitie. Bij de jeugd gaan we kijken hoe dit ingevuld kan worden, van belang is dat we dit goed kunnen begeleiden.

Allaert Troost was jaren lang een gewaardeerde jeugdtrainer bij Caissa, dinsdag hebben we op de interne even stilgestaan bij zijn nagedachtenis. Op de SGA-site staat een mooi in memoriam, zie http://www.sgaschaken.nl/in-memoriam-allaert-troost/ .

Afgelopen dinsdag waren er 2 SGA-matches. In de SGA hoofdklasse won Caissa 1 van de Raadsheer (5-3). De Raadsheer kwam met 2 kanonnen aan de hoogste borden (Manuel Bosboom en Tobiasl Kabos). Het pleit werd duidelijk beslecht op bord 3 t.e.m. 8 waar 5-1 gescoord werd. Het 1e staat gedeeld bovenaan met VAS 1, de onderlinge wedstrijd staat gepland op 26 mei.
In de 3e klasse speelde Caissa 6 tegen 7. Het 6e, de favoriet, won met 6-2. De teams staan 3e en 4e, het 7e draait zo aardig mee in deze klasse. Het 6e heeft nog kans op het kampioenschap met de match tegen koploper VAS 4 gepland op 7 juni.

A.s. dinsdag is er weer een training van GM Dimitri Reinderman in het Tuinhuis, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zie
http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/training-van-dimitri-reinderman-op-29-maart-a-s/ .

In de interne veranderde weinig aan de kop van de competitie. Jack speelde mee met Caissa 1 (en won). Marc speelde tegen ondergetekende remise in een gelijk opgaande strijd. Piet van der Weide en Robbert Kikkert remiseerden waardoor Sierk Kanis op de 3e plaats blijft staan. In de overige ELO-groepen kan nog veel gebeuren. Sierk staat stevig bovenaan in de -2050 groep. Cees van de Berg en Rene Pijlman staan dicht bij elkaar (-1950) alsmede Pieter Fritschy en Jan Timmerman (-1800). Aleks Varnica (-1650), Cian O’Mahoney (-1500) lijken op winst in hun categorie af te stevenen. Tjerk Hoek (-1300) leidt, Faan Langelaan zou nog in zijn buurt kunnen komen.
Zaterdag spelen 5 teams thuis KNSB-competitie in de Meevaart. Het 4e gaat nog voor het kampioenschap en het 2e werkt hard aan behoud. Er is hard gewerkt om de teams compleet te krijgen, het lijkt erop dat dit gaat lukken. Succes allemaal!

 

 

 

 

 

 

Reactie achterlaten