Nieuwsbrief
door
Daar bij een deel van onze leden de Nieuwsbrief in de spambox terecht komt bij deze de nieuwsbrief op de site. Als je de nieuwsbrief wenst te ontvangen via je mail zend s.v.p. een berichtje naar voorzitter@caissa-amsterdam.nl .
Beste clubgenoten,

Helaas ontkomt de schaakwereld niet aan de sancties die gelden rondom het oorlosgeweld in Ukraïne. Arkady Dvorkovitsch, voorzitter van de FIDE, heeft zich tegen het oorlogsgeweld uitgesproken. Dvorkovitsch is voormalig vice-premier van Rusland. Of hij aan kan blijven als voorzitter is ongewis. De FIDE heeft tevens de olympiade in 2022 verplaatst van Moskou naar Chennai. Rusland is traditioneel een van de belangrijkste schaaklanden met een lange geschiedenis van wereldkampioenen. Het is te hopen dat binnen afzienbare tijd weer een normalisering in de relaties kan plaatsvinden. Een schaakwereld zonder Russische, en Ukraïnse inbreng, is ondenkbaar.

Afgelopen week vernamen we het overlijden van Allaert Troost, een bekende schaaktrainer in het Amsterdamse. Allaert heeft jarenlang onze jeugd getraind en heeft op menig basisschool de beginselen van de schaaksport aan jonge Amsterdammers bijgebracht. Tijdens de Covid-crisis  was Allaert opvallend afwezig. Allaert was geen groot communicator, hij kon rustig, al zwijgend, uren lang aan de bar in de Laurierboom of in huize Lydia doorbrengen met steevast een schaakstelling op zijn GSM. Die liet hij vaak liggen als hij even buiten ging roken. Met trots kon hij verhalen als een van de teams die hij trainde of begeleidde meespeelde om een titel. Als meer bekend is over de uitvaart van Allaert wordt het op onze site geplaatst.

Tussen als dit verontrustende nieuws is minder spannends te melden over de interne. Jack en Marc blijven de dans om de 1e plaats leiden, beiden speelden remise tegen resp. Rik Salomons en Martin Bottema. De strijd om de 3e plaats ligt nog open met 3 ronden te gaan. Paul Hummel won van Sierk Kanis (3e). Robert Kikkert, Piet van der Weide en enkele anderen zouden Sierk nog kunnen bestrijden om de podiumplaats.

Over 2 weken is er weer de KNSB. Met opkomst in de vorige ronde in gedachte (het 1e had te weinig spelers en dient 9 april over te spelen tegen Groningen) zijn de teamleiders hard aan het werk om het spelersplaatje rond te krijgen. Hopelijk lukt het deze keer om voldoende spelers te aan boord te krijgen. Naar volgend jaar toe dient de teamindelingscommissie kritisch te kijken of 5 teams in de KNSB een haalbare kaart is. We hopen van harte van wel.

Dinsdag gaan we weer lekker intern aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Albert Riemens
Schaakvereniging Caissa Amsterdam
Voorzitter

Reactie achterlaten