Verslag 2e Grand Prix bij VAS (update)
door

Bij VAS werd vandaag(12 oktober 2008) de 2e Grand Prix van het seizoen gespeeld. Eli, Alexander, Max, Maarten en nieuweling Paul gaven acte de présence.

Maarten aan de slag Vanmiddag waren 65 jeugdige schakers present om weer om de bekers te strijden. Wat opviel was een soepel georganiseerd toernooi: Achtkampen met tafelheer, -dame in de ene ruimte. In de andere ruimte de catering, analyse- en snelschaakborden en heel leuk de vaste simultaangever in deze, Leonardo van Manen.

De dag werd geopend door Enrico Vroombout, de spil van de jeugdafdeling. Met de spreekwoordelijke kalmte kreeg hij iedereen snel stil en werden de zaken doorgenomen. Het werd een mooi toernooi met mooi spel, fouten en spectaculaire tijdnoodfasen.

En weer gingen 2 Caissa-spelers met bekers naar huis. Eli en Alexander waren evenals de vorige keer in groep 3 in de race om de prijzen en gingen uiteindelijk met brons en zilver naar huis. Eli speelde een heuse finale tegen Aaron Vorenhout en had winstkansen. Helaas onderkende hij niet het juiste moment om met een tijdsinvestering de partij naar zich toe te trekken. Toch kan hij tevreden zijn, goed gespeeld! Alexander won van Aaron met wie hij dinsdagavond nog zo’n spannende partij had uitgevochten, maar verloor 2x, o.a. van Eli.

Max speelde in groep 4 en had een ongelukkige middag. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar Max is net zo goed als Eli en Alexander dus die komt wel weer.

Ja, en Maarten. Hij won vorige keer groep 8, dus kom je vandaag in groep 6 terecht en dan win je net geen beker, want je wordt, schlemielig, 4e. Dat is dan een grote teleurstelling, je bent nog maar 5, je hebt heel goed gespeeld, maar ja, een sterkere groep, dus net niets. We leggen het hem later wel uit……….

En dan hadden we Paul in groep 8. Door de spanning bevangen, maar wel mooi meegedaan. Vaker spelen, jongen, dan wordt de druk minder en het spel beter.

Al met al is er lekker geschaakt in een prima entourage. Ter illustratie Max, Alexander en Maarten op de foto. Verder is er onderaan nog een heel aardige YouTube-film van de Grand Prix bij Zukertort toegevoegd.

Max in actie
Alexander in gedachten verzonken
Eli op weg naar het brons
De prijswinnaars uit groep 3: Alexander wint zilver, Aaron Vorenhout van Tal/DCG wint goud, en Eli brons

Reactie achterlaten