Caissa7 wint overtuigend van het sterke VAS5
Uitstekende teamprestatie resulteert in 5.5-2.5 overwinning
door
In de SGA competitie doet Caissa 7 goede zaken door op papier van het sterkste team uit de competitie te winnen. Dankzij uitstekende en mooie partijen doet Caissa 7 weer volop mee in de top van SGA.
De interne competitie
Aftekening in de stand
door
Wie weerhoudt Henk-Jan Visser nog van een overtuigende winst in de eerste periode? We zijn op twee-derde van de turnus en zijn voorsprong is al ruim 300 keizerpunten!
Caïssa 1 wint in Venlo
Zwaarbevochten overwinning voor Caïssa
door
Caïssa 1 heeft in Venlo een zwaarbevochten 5½-4½ overwinning geboekt. En daarmee is het team terug in de race om het kampioenschap en promotie naar de Meesterklasse. Wie stopt ons nu nog?
Wat is een paard waard?
Op Eijgenbrood 25 euro en heel veel eer
door
Juryleden Paul van der Sterren en Hans Ree bekroonden de partij tussen Roland Daamen en Sierk Kanis met de spektakelprijs (in de A-groep) op het afgelopen Eijgenbrood-toernooi. Winnaar Sierk geeft commentaar.
Caissa door in de beker
tegen Magnus Leidsche Rijn
door
Caissa gaat op dinsdag 23 oktober overtuigend door in de KNSB cup, tegen wie we in de tweede ronde spelen is bekend.
Koningen van het schaakbord
Nieuw boek van Paul van der Sterren
door
Op vrijdag 2 november presenteert Paul van der Sterren in het Max Euwe Centrum zijn boek over de geschiedenis van het wereldkampioenschap schaken. Namens Paul bent u van harte uitgenodigd.
Caissa 5 debuteert in de KNSB-nieuwe stijl
Een lichtpuntje op een teleurstellende dag.
door
Het was een mooie zonnige dag, die eerste KNSB-zaterdag thuis met 5 wedstrijden in extern thuishonk "De Meevaart". 3 reguliere KNSB-teams, het 4e toegevoegd op speelsterkte en het 5e dat binnen de nieuwe opzet met 3 toegevoegde klassen zichzelf terug ziet in de 5e klasse. De KNSB is in een 2-jarige proef voor iedereen toegankelijk gemaakt, een mooi initiatief!